Coaching – ook online
Ik vind dat ieder mens op enig moment in zijn leven een coach verdient. Iemand bij wie je jezelf mag zijn, die je kunt vertrouwen en die jou met zijn ervaring verder helpt. Persoonlijk of zakelijk.

Ik geloof in de kracht en het potentieel van mensen. Het (her)ontdekken hiervan helpt je in het maken van keuzes en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven. Dat is niet altijd makkelijk en daarbij kun je best wat hulp gebruiken.

Het is iedere keer weer bijzonder om mensen te leren het beste uit zichzelf te halen. Enerzijds zie je je eigen belemmeringen en angsten onder ogen en anderzijds bouw je het vertrouwen op om je eigen kwaliteiten in te zetten.

Coaching trajecten zijn altijd maatwerk en coachen is een vak, waarbij wederzijds vertrouwen en respect een vereiste is. Als coach houd ik je een spiegel voor en help ik je met persoonlijke of zakelijke vraagstukken.

Indien nodig beschik ik over een reeks wetenschappelijk ontwikkelde testen;  Persoonlijke Profiel Analyse, Emotionele Intelligentie, Leiderschapspotentieel of Leervermogen. Deze kunnen het vertrekpunt kunnen zijn van een traject, gekoppeld aan persoonlijke en/of zakelijke doelstellingen.

Een uitgebreide uitleg van de testen en assessments vind je onder het gelijknamige kopje op de website.

Werkwijze
Oriënteringsgesprek, vindt kosteloos plaatst voordat we van start gaan, beide partijen moeten immers vertrouwen in elkaar hebben.

Intake, hierin bepalen we samen je doelstellingen en resultaatgebieden en de duur van het traject.

Traject, tijdens het traject krijg je onder andere inzicht:
  • in jou als persoon, wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik;
  • dit in relatie met anderen;
  • jouw belemmerende mechanismen;
  • nieuwe vaardigheden;
  • dat wat nodig is om je (nieuwe) doelstelling te bereiken.

Evaluatie, in het traject maak ik gebruik van verschillende ondersteunende theorieën zoals de RET, Transactionele Analyse, DISC analyse, Kernkwaliteiten, Opstellingen, NLP, Piramide van Lencioni etc.

Personal Coaching
Iedereen loopt wel een vast in zijn leven, het gevoel dat je even niet meer weet welke richting je op moet. Je hoofd maalt en je komt er zelf niet meer uit. Een aantal goede gesprekken met een coach biedt je handvatten om weer verder te kunnen. Het (her) ontdekken van je persoonlijke kwaliteiten, bepalen van je grenzen en het kiezen van richting geven je weer vertrouwen in de toekomst.

Loopbaan Coaching
Je carrière staat op een kruispunt, welke richting wil je op? Wat zijn je drijfveren, competenties en kwaliteiten? In de coaching gesprekken aangevuld met een aantal testen bepaal je richting en actie. We kunnen op verzoek de Persoonlijker Profiel Analyse (PPA) af nemen. Deze wetenschappelijk ontwikkelde methode levert heldere rapportages over – te verwachten – werkgedrag. Maar ook andere testen als Leiderschapspotentieel, Emotionele Intelligentie of Leervermogen staan ter beschikking.

Business Coaching
Als ondernemer of leidinggevende weet je dat het nemen van de juiste (strategische) beslissingen nauwgezette overweging en intuïtie vragen. Een onafhankelijke deskundige sparringpartner, de business coach, kan dan uitkomst bieden. Ik help je bij het zoeken naar een effectieve balans tussen bedrijfsvoering en persoonlijke kwaliteiten.

Coaching on the Job
Op diverse organisatie niveaus heeft Mind4More coaches die kunnen bijdragen aan een verbetering van de performance op de werkplek. Bijvoorbeeld voor receptionistes, callcenter medewerkers, sales adviseurs en timemanagement.

Mocht tijdens de intake blijken dat je dusdanige psychische klachten hebt die buiten mijn competentiegebied vallen, verwijs ik je door naar een andere deskundige.